Der er mange måder at opleve Rømø på.


På nogle områder er Rømø ikke anderledes end andre feriesteder, d.v.s., at der også her findes badelande og andet, som ikke har en pind med det naturlige Rømø at gøre. Derfor, tag en tur rundt på øen. Her er store områder med helt uforstyrret natur, der rummer et meget rigt varieret og værdifuldt dyre- og planteliv. Øen ligger på en vigtig rute for trækfugle og landskabet består overvejende af strand, klit og marsk.


Gå en lang tur tværs over øen gennem plantagerne og over de øde hedestrækninger på den sydlige del af øen. Tag madpakke med.

Stranden ved Lakolk er eftertragtet. Her er masser af folk i de varme sommerdage. På Lakolk er der desuden indkøbsmuligheder af alverdens ting, ikke mindst tøj.

På Sønderstrand, helt nede i den sydvestlige del af Rømø, er der mulighed for at bade uden badetøj. Det er naturligvis også tilladt at beholde tøjet på!

Rømø har en meget spændende kirke, som virkelig er et besøg værd. Den ligger midtvejs mellem Kongsmark og Havneby.

I Havneby finder man to absolut gode fiskehandlere, der hver især har et stort og varieret udvalg af alle slags fisk.

Ønsker man at spise ude, så kan vi anbefale Restaurant LANDGANGEN i Havneby og HAVNEBY KRO. Der er dog andre spisemuligheder.


Er du til svampe, så er der store mængder at hente hen på efteråret. Turistkontoret plejer at arrangere svampeture med en kyndig vejleder.

Skov– og Naturstyrelsen har udgivet en folder, som er en særdeles fin guide til naturoplevelser på Rømø. Helt udfoldet findes et ret detaljeret kort over hele Rømø. Måske er folderen i huset, ellers kan den hentes på Turistbureauet. Bureauet finder du på hjørnet af Havnebyvej og Råbjergvej.

Gå på opdagelse på Rømø og du vil blive overrasket!

 

Du kan få meget mere at vide om Rømø ved at klikke dig ind på

  Skov– og Naturstyrelsens hjemmeside


Hvis du vil lidt uden for Rømø, så er Museum Sønderjylland i Tønder et besøg værd. Museet er rammen om et kunstmuseum og et historisk museum. 


🙂 🙂 🙂

Får på Rømø (Maleri af Joan Bitten Hansen)